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Culture conditions for production of 2-1-β-D-Fructan-fructanohydrolase in solid culturing on chicory (Cichorium intybus) roots BABT
Pandey,Ashok; Kavita,Poomarathil; Selvakumar,Ponniah.
Investigations were carried out to optimize the culture conditions for the production of b-D-fructan-fructanohydrolase by an indigenously isolated bacterial culture of Staphylococcus sp. RRL8. Experiments were carried out in solid culturing using chicory roots (powdered) as the source of carbon, which was supplemented, with corn steep liquor and potassium dihydrogen phosphate. A number of process parameters, like period of cultivation, initial moisture content in the substrate and temperature of incubation were optimized. Maximum extra-cellular enzyme was produced when fermentation was carried out at 30ºC for 24 h using chicory roots with 60% initial moisture. Supplementation of the substrate with additional carbon source (except with sucrose) resulted...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Fructan-fructanohydrolase; Inulinase; Solid state fermentation; Staphylococcus sp.; Chicory.
Ano: 1998 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89131998000200010
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Ocorrência de Staphylococcus sp. em água utilizada em propriedades leiteiras do Estado de São Paulo Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Amaral,L.A.; Rossi Júnior,O.D.; Nader Filho,A.; Ferreira,F.L.A.; Barros,L.S.S..
Com o objetivo de verificar o papel da água utilizada durante a produção do leite como via de transmissão de Staphylococcus sp., fez-se a contagem de Staphylococcus coagulase negativa e Staphylococcus aureus nas amostras de água das fontes, dos reservatórios e dos estábulos de 30 propriedades leiteiras situadas na região Nordeste do Estado de São Paulo. As maiores ocorrências de isolamentos (10,0 e 16,6%) e os maiores valores médios (4,3×10(4) e 2,5×10(4)) de contagens desses microrganismos foram encontrados nas amostras de água dos estábulos utilizada na obtenção de leite. Estes resultados são importantes pois evidenciam a possibilidade de contaminação do leite ou dos animais por cepas patogênicas.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Água; Staphylococcus sp.; Staphylococcus aureus; Propriedade leiteira.
Ano: 2003 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352003000500017
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Produção de biofilme por Staphylococcus chromogenes isolados de amostras de leite provenientes de rebanhos bovinos com mastite Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Israel,L.F.S.; Rabello,R.F.; Domingos,S.C.B.; Medeiros,L.S..
RESUMO Foram estudadas 135 vacas mestiças, provenientes de 10 rebanhos leiteiros no estado do Acre. O objetivo foi identificar espécies de Staphylococcus isoladas dos quartos mamários de vacas com mastite e, posteriormente, avaliar a capacidade de produção de biofilme pela espécie Staphylococcus chromogenes. A caracterização dos isolados presentes nas amostras encontradas, correspondentes a Staphylococcus sp., foi realizada utilizando-se a técnica do MALDI TOF MS (Matrix Associated Laser Desorption-Ionization - Time of Flight - Mass Spectrometry). Foram identificados: S. chromogenes (36), Staphylococcus saprophyticus (5), S. chromogenes ou Staphylococcus hycus (5), Staphylococcus haemolyticus (4), Staphylococcus epidermidis (3), Staphylococcus hycus (3),...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Staphylococcus sp.; MALDI TOF MS; Virulência; Mastite bovina.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352018000601943
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Sanitary quality, occurrence and identification of Staphylococcus sp: in food services BJM
Mello,Jozi Fagundes de; Rocha,Laura Braga da; Lopes,Ester Souza; Frazzon,Jeverson; Costa,Marisa da.
Sanitary conditions are essential for the production of meals and control of the presence of pathogensis important to guarantee the health of customers. The aim of this study was to evaluate the sanitary quality of food services by checking the presence of thermotolerant coliforms, Staphylococcus sp. and evaluate the toxigenic potential from the latter. The analysis was performed on water, surfaces, equipment, ready-to-eat foods, hands and nasal cavity of handlers in seven food services. The water used in food services proved to be suitable for the production of meals. Most food, equipment and surfaces showed poor sanitary conditions due to the presence of thermotolerant coliforms (60.6%). Twenty-six Staphylococcus species were identified from the 121...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Food service; Sanitary quality; Staphylococcus sp.; Staphylococcal enterotoxin.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822014000300036
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